Cukkini krémleves – másként
Egy új bolt nyílt az ismerős bevásárlóközpontban… benéztem… új termékre leltem … és főztem.
Hozzávalók
2 közepes cukkini
2 kisebb sárgarépa
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 bio zöldséges leveskocka
1,5 dl kesudió tejszín
só (ha kell), csipet frissen őrölt bors
Az olívaolajon megfuttatom a préselt fokhagymát, és az így casino online ízesített zsiradékban enyhén lepirítom a közepes kockákra vágott cukkinit és sárgarépát, valamint a paradicsomot (általában a lottyadtabbat használom, mielőtt elromlana). Amikor elkezd pirulni, turmixba teszem (vagy botturmixot használok), beleöntöm a kesutejszínt és teljesen simára keverem. A leves-alapot felengedem annyi vízzel, hogy közepes sűrű maradjon, beledobom a zöldséges leveskockát, borsozom, felforralom és kis lángon 5 percig főzöm. Ha kell, utána sózok.
Tálaláskor többféle módon meg lehet bolondítani: reszelt sajtot lehet rászórni (a füstölt a legjobb rá), pirított tökmagot vagy fokhagymás-petrezselymes pirított kenyérkockát lehet kínálni mellé. De jó sajttallérral is.