Top
A Solvay új megoldása, a szilikongyöngy – Szépségportál
fade
4214
post-template-default,single,single-post,postid-4214,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A Solvay új megoldása, a szilikongyöngy

A Solvay új megoldása, a szilikongyöngy

A Solvay szilikonnal helyettesítené a műanyagot a különféle hámlasztó készítményekben.

Solvay bemutatta a Tixosil® MicroPearl Silica újdonságát, a szilikon mikrogyöngy a hámlasztó készítményekben eddig használt műanyag golyócskákat váltaná fel. A magas fokú diszperziós tulajdonsággal rendelkező, nem porosodó szilikonfajta biztonságos és egyben a fenntarthatóságot is szolgálja – írja a Premiumbeautynews.

A mikrogyöngyöket testtisztító, arclemosó és egyéb készítményekben lehet használni a polietilén gyöngyök helyett. Ez utóbbiak kapcsán ugyanis az elmúlt időszakban környezetvédelmi aggályok merültek fel, miután a szennyvízbe kerülve a legkisebb szivárgás esetén is kikerül a környezetbe.

Néhány részlet

A Solvay, amely négy földrészen van jelen gyártási, kutatási és innovációs tevékenységgel gyorsan szétoszló szilikont készít egy kicsapódási technológiával, amelyben alapvetően a földkéregben a leggyakrabban előforduló homokot és nyersanyagokat használ. A Tixosil® szagtalan, kémiailag inaktív anyag, amelynek gyártása, szállítása és kezelése, s használata – természetesen – veszélytelen.

A terméket már kipróbálták és alkalmazzák a szájápolás területén, s ismert az élelmiszeriparban is. Ez pedig azt jelenti, hogy a legszigorúbb előírásoknak is megfelel. Így, amikor egy vezető kozmetikai cég kereste a műanyaggyöngyök megfelelő, környezetbarát helyettesítőjét a testradar és arclemosó készítményeihez, a Solvay már elő tudott állni ezzel a kipróbált termékkel. Ma már nyolc gyárban készítik ezeket a szilikon-gyöngyöket, egyebek között Európában is. Számos nagy cég – köztük az Unilever és a L’Oréal – már be is jelentették, hogy beszüntetik a műanyaggyöngyök használatát. Sőt, Kaliforniában és New Yorkban törvény készül ezeknek az anyagoknak a betiltásáról.

 

Zsuzsa N. Vadász