Top
Mennyi legyen az annyi? – Szépségportál
fade
1715
post-template-default,single,single-post,postid-1715,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mennyi legyen az annyi?

Mennyi legyen az annyi?

Van, aki szerint minél többet, mások szerint inkább kiegyensúlyozottan kevesebbet érdemes edzenie annak, aki hobbiszinten űz valamilyen sportot. Hogy kinek van igaza, nem tisztünk eldönteni. Egy véleményt közlünk csupán.

Örök vita tárgya, hogy mennyi az ideális edzés annak a nőnek (vagy éppen férfinak), aki nem valamilyen sportcéllal jár konditerembe, uszodába, sportpályára, esetleg edz otthon, hanem egyszerűen csak az egészségének megőrzése, ellenálló képességének a javítása, fittségének növelése és persze az vezérli, hogy jobban érezze magát.

Van, aki szerint nem szabad túlságosan sokat edzeni. Mindenesetre a http://thebeautybean.com egyik cikke egyenesen azt állítja, hogy ebben az esetben a kevesebb több lehet. Ezt három indokkal is alátámasztja a cikk.

Az első, hogy ha túlságosan megerőltetjük magunkat az edzésekkel, akkor romlik az immunrendszerünk. Példaként azt hozzák fel ennek a nézetnek a híve, hogy kutatások szerint az olyan kimerítő sportteljesítmények, mint egy maraton lefutása jelentősen – kétszer-hatszor – megnöveli a légzőszervi megbetegedés esélyét. Ugyanis az immunrendszer romlik, s jó pár hétig nem is indul javulásnak.
A második, felhozott érv szerint a kimerítő edzés túlságosan nagy terhelést jelent az ízületek számára. Ha futsz, mindenképpen figyelj oda, hogy a térdeidet megfelelően óvó cipőt válassz, vagy, hogy a kerékpárod úgy legyen beállítva, hogy ne húzódhasson meg egy izmod sem. A legjobb tanács, amit adhatunk: figyeld a tested!

És végül, de nem utolsósorban: nem csak időt takarítasz meg akkor, ha nem hosszan, hanem inkább rövidebben, de nagy intenzitású szakaszok beiktatásával edzel. Hidd el, jobban érzed ettől majd magad és szívesebben állsz neki legközelebb is az „önkínzásnak” (ami így már nem is önkínzás).

 

Zsuzsa N. Vadász