Top
Kókuszolaj a mindenre ható – Szépségportál
fade
3667
post-template-default,single,single-post,postid-3667,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kókuszolaj a mindenre ható

Kókuszolaj a mindenre ható

Gyönyörűen fénylő, erős haj, egészséges fejbőr az eredménye a kókuszolajos pakolásnak.

Újabb kedvence van a természetes hajápolás híveinek. Ez a feltehetőleg Dél-kelet Ázsiából származó finom gyümölcsből készült olaj rendkívüli ápoló tulajdonságai és hajnövekedést serkentő hatása miatt emelkedik ki a hajápoló alapanyagok közül. Emellett antibakteriális és gombaölő hatása van, a hámló fejbőrt megtisztítja, nyugtatja és megelőzi a korpásodást.

Minden hajtípusra használható

Jótékony hatásait magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönheti. Található benne B1, B2, B6 és E vitamin. Ásványi anyagokat is bőségesen tartalmaz, van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, nátrium és cink. Nagy előnye, hogy a sok jó tulajdonsága révén egy pakolással kezelhetők teljesen különböző hajproblémák. Ráadásul itthon is könnyen beszerezhető már.

A kókuszolaj-pakolás az alábbi esetekben nyújt nagy segítséget:

hajhullás kezelése, hajnövekedés serkentése,

lesimítja a töredezett hajvégeket,

hidratálja a nagyon száraz, vagy a hőnek (kisimítás, hajsütés) rendszeresen kitett hajat,

rendkívül fényessé, puha tapintásúvá varázsolja, egyben erősíti a hajkoronát,

antibakteriális és gombaölő hatása révén védi ugyanakkor táplálja is a fejbőrt,

kezeli a hámlást, korpásodást, pikkelysömört.

Nagyon könnyű használni

Pakolásnak finomítatlan vagy más néven szűz kókuszolajat vásároljunk, mert a finomítás során elvesznek belőle az előbb felsorolt vitaminok és a benne található aminosavakat. Mivel 24 °C fok alatt megdermed, ezért használat előtt a tégelyestül meleg vízben kell tartani addig, amíg kenhető állagúvá nem válik. Fontos, hogy nem szabad forrón használni. A hajra és a fejbőrre kenve már 10 perc után hat, de ha egész éjszakára fent hagyjuk, akkor még jobban ki tudja fejteni tápláló hatását. Arra is ügyelni kell, hogy befedjük a fejet a pakolás idejére, például nejlon fürdősapkával, hogy megóvjuk a ruhánkat és így a kókuszolaj is jobban beszívódik. Az igény szerinti hatóidő letelte után egyszerűen samponnal ki kell mosni a hajból.

A kókuszolaj csodálatos hatásait persze nem csak a hajápolásban, hanem az egyéb kozmetikai területeken is felfedezték már. Hosszan lehetne még sorolni, hogy mi mindenre jó, biztos, hogy még írunk róla.