Top
Antioxidánsok természetes úton – Szépségportál
fade
4298
post-template-default,single,single-post,postid-4298,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Antioxidánsok természetes úton

Antioxidánsok természetes úton

Egyél spenótot, salátát, sóskát és paradicsomot! No meg édesburgonyát, répát, fekete csokit és igyál mellé zöld teát! Antioxidánsok védik majd az egészségedet és a szépségedet!

Törvényszerűen mindig a terítékre kerülnek az antioxidánsok – ez nem véletlen, hiszen kiemelt szerepük van a közvetlenül a nap sugarai elleni védelemben, közvetetten pedig az egészségünk és szépségünk megőrzésében.

Kozmetikumok mellett a természet

spenótNem először, s bizton állíthatjuk, hogy nem is utoljára ejtünk mi magunk is szót az antioxidánsokról. Tesszük ezt azért, mert valljuk, a szépségiparban dolgozóknak, s a szépségipari szolgáltatások igénybe vevőinek egyaránt fontos tisztában lenniük azzal, mire képesek ezek a természet által számunkra tálcán kínált „csodaszerek”. Különösen így kora-tavasszal, amikor rájövünk arra, hogy minden lehetséges módon érdemes védekeznünk a nap káros sugarai, s így a korai ráncosodás ellen.

 

Igen, természet által, tálcán kínált – hiszen az antioxidánsok nagyon sok zöldségben, gyümölcsben is fellelhetők. Ezek fogyasztásával pedig máris sokat tettünk szépségünk és egészségünk megérzése érdekében. Persze úgy, hogy közben nem mondunk le a – lehetőleg természetes összetevőkből készített – kozmetikumok által kínbált segítségről sem.

Zöld és piros a nyerő

A www.hng.com cikkében részletesen is foglalkozik a témával, mégpedig egy tudományos kutatás eredményeire hivatkozva. A londoni Athens Medical School kutatása olyan élelmiszereket sorol fel, amelyek segítenek a bőr nap elleni védekező mechanizmusának az erősítésében.

Ugyanis a kutatás során bizonyítást nyert a számukra, hogy a harmadával csökken a leégés veszélye azoknak az embereknek a körében, akik naponta megesznek egy negyede csészényi paradicsompürét. Az is kiderült, hogy a sötétzöld színű zöldségek (mint a spenót, sóska) fogyasztóinak a szervezetében fel tudnak oldódni a nap által felszabadított szabad gyökök.

Egy másik kutatás is hasonló eredményre jutott: a nemzetközi rákfolyóiratban (International Journal of Cancer) megjelent tanulmány szerint a leveles zöldségek fogyasztása több mint a felével csökkenti a bőrrák kialakulásának a veszélyét. Pontosabban, annyival növeli a szervezet ellenálló-képességét.

Zsuzsa N. Vadász