Top
Natúrkozmetikumok jelenthetik a megoldást – Szépségportál
fade
5244
post-template-default,single,single-post,postid-5244,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Natúrkozmetikumok jelenthetik a megoldást

Natúrkozmetikumok jelenthetik a megoldást

Szereted a természetet? Odavagy a kozmetikumokért? Szerencsére ma már nem kell választanod aközött, hogy kozmetikumokat használj, vagy óvd a környezetedet. Használj tehát natúrkozmetikumokat, s máris sokat tettél az utódokért!

Talán nem is gondolnánk, de a kozmetikai szereink helyes megválasztásával is sokat tehetünk környezetünk védelmében. Ez a gondolat a szokásosnál is helyénvalóbb ma, június 5-én, amikor – mint minden évben, ezúttal is – megünnepeljük a Környezetvédelmi Világnapot (WED), amelynek egyik fő üzenete, hogy minden egyes emberek által végbevitt változás összeadódik és egymást erősítve komoly változásokat hozhatunk létre.

Te is számítasz!

Mindenkinek vannak ezzel kapcsolatban elképzelései az ökológiai lábnyom csökkentésére, sőt sokan nem csak egy Világnap keretében tett fogadalomig jutnak el. Azonban a kézenfekvő és sokat hangsúlyozott cselekvések mellett érdemes egy kicsit más szemmel is vizsgálni otthonunkat és életvitelünket. Vajon hány embernek jut eszébe a fenntartható fejlődés kapcsán a kozmetikai piac? Holott a hagyományos kozmetikumok szippantják fel a vegyigyárak által létrehozott termékek jelentős hányadát. Ráadásul a kozmetikumok által jut vissza vizeinkbe és földjeinkbe a legtöbb mesterségesen előállított vegyianyag is.

Natúrkozmetikumok: egy lépés a helyes irányba

A natúrkozmetikumok egyik legfontosabb tulajdonsága a kizárólag természetes összetevők használata, melyeket a fenntartható fejlődés figyelembevételével, a természet kizsákmányolása nélkül gyűjtenek be. Ráadásul a natúrkozmetikumokkal nem juttatunk vissza semmilyen természetidegen anyagot a környezetbe. Ha megnézünk egy Neobio flakont vagy tégelyt azonnal szembe tűnik a NaTrue minősítés, mely éppen ennek a záloga.

Minősítések sokasága

A natúrkozmetikumokat ma még sok különböző módon minősítik, más és más címeket osztva ki a termékeknek. Az egységesítés első próbálkozása a NaTrue védjegy és szabványrendszer létrehozása volt, melyet a vezető natúrkozmetikai gyártók hívtak életre 2008-ban, Brüsszelben. Ma ezt a szabványrendszert tekintjük a legszigorúbbnak, így azok a termékek, melyeken szerepel biztosan rászolgálnak a bio- és – ami témánkat tekintve fontos – a természetbarát meghatározásra.

Például a Neobio kozmetikumok

Ha tehát elégedetlenek vagyunk azzal, amit eddig tettünk környezetünk védelmében és válaszolni szeretnénk a Környezetvédelmi Világnap hívószavára, akkor nézzünk körül a Neobio natúrkozmetikumok termékpalettáján és szavazzunk a vegyianyagoktól mentes szépségre!

„7 milliárd álom. Egy bolygó. Fogyasszunk felelősséggel.”

Ez a szlogenje az idei Környezetvédelmi Világnapnak, melynek üzenete igen egyszerű: Az előrejelzések szerint 2050-re 9,6 milliárd ember él majd a földön, de a mai népesség fogyasztási szokásai is túlmutatnak a planéta nyersanyagkészletein. Egyszerűen kizsákmányoljuk Földünket. Az Egyesült Nemzetek Szervezete azt szeretné elérni, ha az emberek a – pazarló életmód visszafogása mellett – jobban ügyelnének a fenntartható fejlődére.

Zsuzsa N. Vadász