Top
Tudod mire jó a Meteora? Megmondjuk! – Szépségportál
fade
5218
post-template-default,single,single-post,postid-5218,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Tudod mire jó a Meteora? Megmondjuk!

Tudod mire jó a Meteora? Megmondjuk!

Lassan itt a nyár, így előtérbe kerül a nap káros sugarai elleni védekezés. Nem csak érdemes, de tanácsos is minden lehetséges fegyvert bevetni. Már mobil alkalmazás is segít, a Meteora.

 

Legalábbis erről számolt be az InfoRádió, amelyből megtudhattuk, hogy csütörtöktől minden mobil platformra letölthető az Országos Meteorológiai Szolgálat UV-B sugárzást jelző programja. Az alkalmazás figyelmezteti az okostelefon-tulajdonost, ha bőre számára túlságosan erős a napfény, és böngészhetők az időjárás-előrejelzések is – mondta Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke.

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján az elmúlt évek során folyamatosan növekszik az UV-B sugárzás, ezzel nő az emberek fenyegetettsége. Kevesen tudják, hogy vannak olyan borult idős helyzetek, amikor ugyanolyan erős UV-B sugárzással találkozhatunk, mint napsütéses időben” – – hívta fel a figyelmet a szakember. Kiemelte: a magas napállással járó időszakokat kell elkerülni, erre szokták mondani, hogy 11-15 óra között nem szabad hosszasan a szabadban tartózkodni, és ajánlott a megfelelő napvédelem alkalmazása.

Az alkalmazás

A Meteora nevezetű applikáció, amely már nem csak az Androidos, de ettől a héttől már iOS-platformon is működik majd, nem csupán az UV-B sugárzás előrejelzésére szolgál, hanem minden időjárási veszélyt, riasztást – tavi viharjelzést –, valamint az aktuális időjárást és előrejelzést, akár radarképeket is meg lehet rajta nézni – mondta az elnök az InfoRádiónak.

Csütörtöktől ingyenes letölthető az alkalmazás, amelytől a bőrtípus beállítása után figyelmeztetéseket is kaphatunk. A legveszélyeztetettebbek a szőke hajú, fehér bőrű emberek, a sötét bőrű, barna hajúak kevésbé vannak kitéve az UV-B sugárzásnak.

Zsuzsa N. Vadász