Top
Okostelefon, mobilalkalmazás – az ügyfélhalászás eszközei – Szépségportál
fade
3209
post-template-default,single,single-post,postid-3209,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Okostelefon, mobilalkalmazás – az ügyfélhalászás eszközei

Okostelefon, mobilalkalmazás – az ügyfélhalászás eszközei

Ma már egyre inkább igaz, hogy saját honlap nélkül nehezen boldogulnak a szolgáltató cégek. És van egy „rossz” hírünk: a mobilalkalmazás hamarosan  szintén elengedhetetlen lesz.

 

Magyarországon ma még viszonylag ritka, hogy a szépségiparra szakosodott üzletek saját honlapot működtessenek. Sokan még ma is úri huncutságnak, felesleges kiadásnak tartják, s aki mégis üzemeltet saját világhálós oldalt – tisztelet a kivételnek – viszonylag kezdetleges formában teszi azt. Pedig a honlap sok hasznot tud hajtani. Hát még az okostelefonos alkalmazás!

 

Jön a mobilalkalmazás

 

okostelefon 2A nyugati országok zömében ma már nem is az a kérdés, hogy legyen-e saját honlapja egy szépségipari szolgáltató vállalkozásnak, hanem az, hogy a látogató számára elérhetővé tegyék-e azt mobil alkalmazás révén. Egy, a közelmúltban Nagy-Britanniában készített felmérés szerint például a szigetországban a szépségipari vállalkozások 20 százaléka már mobilalkalmazással is elérhető honlapot üzemeltet.

A honlapfejlesztésre szakosodott HIBU cég a felmérés eredményeit ismertetve emlékeztetett arra, hogy a gazdaság összes ágazatát tekintve ez az arány magasabb, 26 százalékos. Érdekes módon a korral leginkább a kovácsok haladtak, az erre szakosodott vállalkozások honlapjainak a 39 százaléka mobilalkamazást is kínált – emeli ki a felmérésről hírt adó portál, a professionalbeauty.co.uk.  Pedig a felhasználói oldal készen áll: a Google által tavaly készített felmérés szerint az Egyesült Királyság lakosainak a 62 százaléka használ okostelefont és ezek 87 százaléka ennek segítségével keres szolgáltatót.

 

Mi a helyzet ideahaza?

 

okostelefonMagyarországon a lakosság mintegy 40 százaléka rendelkezik okos eszközzel (telefon, tablet), s a keresések mintegy ötöde ezek segítségével történik. Ez is azt mutatja, hogy már nem csak honlap üzemeltetetésére van szüksége annak a szolgáltatónak, aki szeretne talpon maradni és sikeresen fejlődni, hanem azt is, hogy egy cég, okostelefon alkalmazás nélkül a potenciális ügyfelek jó részének számára láthatatlan marad.

Mindez még akkor is igaz, ha azt nézzük, hogy fél évvel ezelőtt a Mediameter reprezentatív kutatása (Appmeter) arra derített fényt, hogy az okostelefon tulajdonosok majdnem fele még soha nem töltött le alkalmazást a telefonjára, egytizedük pedig eddig legfeljebb egyszer tette, miközben azonban 90 százalék szokott internetezni a telefonján. Ráadásul az alkalmazásokat soha le nem töltő okos telefonosok 44 százaléka teljesen feleslegesnek tartja ezeket, egyáltalán nem érdeklődik azok iránt, 25 százaléka pedig azzal indokolta elzárkózását, hogy nem tudja pontosan, hogyan kellene letölteni. A felmérés szerint a közösségi média applikációk (23%), a játékok (21%), a térképek, navigációs programok (20%), az időjárás-jelentések (19%) és az internetböngészők (18%) a leginkább keresett alkalmazások az okos telefonhasználó felnőttek körében.

Zsuzsa N. Vadász