Top
Új szempillafesték kerül piacra – Szépségportál
fade
4036
post-template-default,single,single-post,postid-4036,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Új szempillafesték kerül piacra

Új szempillafesték kerül piacra

25 új szempillafesték kerül a piacra a jövő héten. Mit főztek ki a Luxcos boszorkánykonyhájában? 

A jövő héten 25 új szempillafestéket mutat be az IL Cosmetics csoporthoz tartozó, a sminkfestékekre specializálódott Luxcos. Az április első hetében (2.-5.), az olaszországi Bolognában sorra kerülő Cosmopack kereskedelmi kiállításon mutatják be a cég új termékeit. 2013-ban a vállalat beruházásokba és intenzív kutatás-fejlesztésbe fogott ezen a területen, s ennek eredménye a 25 új termék, s több bejelentett vagy a közeljövőben bejelentendő szabvány.

A 2003-ban alapított Luxcos szempillaspirálra, folyékony szemkihúzókra és ajakfényekre specializálódott, s elsősorban európai piacokra szállít – írja összegzésében a beautyforum.com. Megalakulása óta folyamatosan fejlődik, évi kétszámjegyű növekedést produkál, az idén 10 millió eurós forgalmat terveznek.

Az erőfeszítések gyümölcsözőnek bizonyulnak: tavaly jegyezték be az első olyan szabványukat, egy színintenzitást elősegítő hatóanyagot, amit szempillafestékben használnak. Két további szabvány bejelentése is tervbe van véve, az egyiket már áprilisban bejegyeztetik. A cég messzemenőkig figyelembe veszi a vevői igényeket a fejlesztések során, s ennek megfelelően főként a testet adó formulákat, valamint a plusz hatások elérését kezeli prioritásként. Emellett azon is folyamatosan dolgoznak, miként tudnák egyszerűsíteni, gyorsítani a szempillafestés folyamatát – ennek megfelelően a csomagolási részleg is folyamatosan kísérletezik.

Persze számos egyéb formulán is dolgoznak, beleértve nedves hatású, a speciális eltávolítási módú (például 38 °C-on), valamint a vízálló szempillafestékeken, amelyek egyébként a piac 15-20 százalékát teszi ki. Érdekesség, hogy a különféle szempillákra eltérő formulákat állítanak össze, a sorban ott találhatók a kaukázusi, az afrikai, az ázsiai is.

Zsuzsa N. Vadász