Top
Öt téli sminktipp Bobbi Browntól – Szépségportál
fade
2302
post-template-default,single,single-post,postid-2302,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Öt téli sminktipp Bobbi Browntól

Öt téli sminktipp Bobbi Browntól

Néhány ötlet ahhoz, hogy a hidegben is csábítók és ragyogók legyünk.

Télen úgy tűnik, mintha minden és mindenki  kifakult volna. Arcunk sápadt, ajkunk repedezett, és most szinte semmit sem érnek azok a termékek, amelyek  nagyszerűen hatottak két hónapja. Mit javasol a smink nagy guruja?

Fektess hangsúlyt az alapozásra!

pottery-228261_1280Bőrünkről általában minden maradék nyári szín eltűnik, teljesen kivilágosodik.  Ezért egy árnyalattal világosabb alapozót használjuk, mint amit megszoktunk.  Válasszunk hidratáló összetevőket, mint a glicerin vagy nátrium-hyaluronátot tartalmazó készítmények,  mert a bőr hajlamos a kiszáradásra.

Álcázd a sötét karikákat!

A téli megfázás súlyosbíthatja duzzanatokat és a szem alatti árnyékokat. Ahogy öregszünk, a szemünk körül elvékonyodik a bőr, így ezek a problémák jobban észrevehetők.  Az alapozóra  éppen ezért tegyük egy kis sárgás, világos korrektort, lehetőleg minél közelebb az alsó szempillákhoz, a külső szemzugtól befelé haladva.

Egy kis huncutság a sápadt arcra

A téli,  „elmosódott” arc ragyogását hozza vissza a bronzosító. A vöröses barna tónusok segítenek ellensúlyozni a hidegebb levegő által előidézett pirospozsgásságot.  Az arcpír semmiképpen ne legyen két árnyalattal sötétebb, mint a bőr tónusa. Egy nagy ecsettel laza mozdulatokkal vegyük fel a színt a homlokunkra, orrunkra , állunkra és arccsontunkra. Utóbbira dobhatunk még egy kis rózsaszín pírt is.

Téliesítsd a szemed!

sminkErősen próbára teszi a szempillafestékünket és a szemhéjárnyékolónkat a vad, hideg szél – a nátháról már nem is beszélve.  Hogy megússzuk az elkenődést, alapozzunk alá. Természetesen válasszuk a tartós (long lasting) típusokat, azok nem maszatolódnak könnyen.

Puhítsd az ajkadat!

Mivel az ajkakon nincsenek faggyúmirigyek, hamar kiszáradnak. A cserepes szájon foltos lesz a rúzs.  A ropogós ajkak érdekében  először radírozzuk le az elhalt bőrt, majd alkalmazzunk ajakbalzsamot.  Használjunk krém rúzsokat , mert ezek nedvesebbek , mint a matt típusok. Kerüljük a nagyon sötét árnyalatokat , hiszen ezek elnyelik a fényt.