Top
Jól árazott szolgáltatás, tervezhető nyereség – Szépségportál
fade
3341
post-template-default,single,single-post,postid-3341,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Jól árazott szolgáltatás, tervezhető nyereség

Jól árazott szolgáltatás, tervezhető nyereség

 Nem mindegy, hogy tudatosan árazunk vagy csak a szomszéd szalont figyeljük, mert a megterveztt árak láthatóbbá teszik a jövőnket.

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a szalon üzelemtetés költségeivel, de nem számoltunk az anyagköltséggel. Most megvizsgálunk egy szolgáltatatást, hogy ponotsabban lássuk, milyen is a megfelelő árazás.

Vegyük először is sorra a szolgáltatáshoz szükséges anyagok árát, az egy üvegből vagy tégelyből elvégezhető kezelések számát, majd az egy vendégre jutó költséget. Ebben a mintában egy tartós zselé lakkozást vettünk alapul.

Termék egységárak

(7,3 ml/üveg)

1 üvegből elvégezhető szolgáltatások mennyisége

Felhasznált anyagok költsége

Alaplakk

5740 Ft

35

164 Ft

Színes lakk

4590 Ft

20

230 Ft

Fedőlakk

5740 Ft

20

287 Ft

Leoldás

240 Ft

10

240 Ft

Egyéb   ???  ???  ???
Teljes ár

921 Ft

Ebben a táblázatban azért szerepel az egyéb sor, mert egy egyszerű gél lakk felvitelhez még számos kiegészítő anyagra lehet szükség, nem beszélve az eszközökről (reszelő, bőrfeltoló, olló stb.). Azt mindenki maga tudja eldönteni, milyen eszközök szükségesek az ő kezelési stílusához, munkamenetéhez.

Természetesen nem mindegy, hogy az adott alapanyagokat kisebb vagy nagyobb kiszerelésben vásároljuk. A nagyobb általában gazdaságosabb, az egy kezelésre jutó költség jóval kisebb, viszont magasabb egyszeri kiadást kíván. Az alapanyagon felül a szolgáltatás árába nyilván bele kell számolni a korábbi cikkünkben említett rezsi és egyéb költségeket. Ne feledkezzünk meg az adókról, különösen az áfáról!

A gazdaságossági számításokon túl fontos a szolgáltatás pozicionálása. Nem mindegy, hogy prémium kategóriájú anyagot vagy közepeset használunk. A felső kategória magasabb árának csak egyik indoka a magasabb anyagköltség, jóval fontosabb szerepet játszik ennél a minőség vagy egyszerűen csak maga a márkanév megfizetésének szükségessége. Az árak alsó határa mindenképp az az összeg, amíg a szolgáltatás nyújtása gazdaságos, és emelett jövedelmező számunkra. A felső határ pedig a csillagos ég.

Akkor mégis, mennyi a nyereségem?

Az árakon túl fontos az is, hogy a minőségi szolgáltatások nyújtásával meg tudod-e tartani a vendégeket hosszú távon. Kiegészíted-e a jövedelmedet lakossági termékek eladásával?

A fenti adatokkal számolva egy kezelés nyereségessége:

ireland-202398_150

 

Szalonköltség/kezelés

921 Ft

Szalonár/kezelés (átlag)

3500 Ft

Szalonprofit/kezelés

2579 Ft

Szalonprofit/kezelés %

74%

 

Átlagértékek:  

Kezelés időtartama

45 perc

Kezelések száma naponta

10 db

Napi összjövedelem

35.000 Ft

Napi összköltség

9.210 Ft

Napi profit*

25.790 Ft

Heti profit*

128.950 Ft

Havi profit

515.800 Ft

Éves profit**

6.189.600 Ft

*Napi 8 munkaórával és heti 5 munkanappal számolva**Ez az összeg nem tartalmazza a szalon rezsiköltségét, egyéb kiadásait, tehát ezek még levonandók belőle.

 

Fenti számítások könnyen elvégezhetők saját szolgáltatásaidra, ha bizonytalan vagy az egy kezelésre jutó anyagmennyiségben, akkor érdeklődj a forgalmazónál. A legfontosabb, hogy azt lásd tisztán, hogy mennyit keresel, ne csak azt, hogy mennyit fizet a vendéged távozáskor.

 

Ennek a cikknek a megírásához a CND és Császárné Ruby Mariann nyújtott segítséget.