Top
Egy jó ötlet: Online pénztárgépek megosztott használatban – Szépségportál
fade
5077
post-template-default,single,single-post,postid-5077,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Egy jó ötlet: Online pénztárgépek megosztott használatban

Egy jó ötlet: Online pénztárgépek megosztott használatban

Némi reménysugarat jelenthet, hogy felmerült olyan online pénztárgépek kifejlesztése, amelyek egy időben több adózót is tudnak kezelni. Így például a székbérletesek kérdése is kezelhetőbbé válik.

Nem múlik el nap anélkül, hogy újabb és újabb részletek szivárognának ki az online pénztárgépek felhasználói körének bővítési terveiről, s azzal kapcsolatos információkról. Most az derült ki, hogy a jövőben lehetnek majd olyan kasszák is, amelyeket – tipikusan szépségszalonokhoz igazítva – olyan módon állítanak be, hogy többen is használhassák.

Megosztott gépek: igény lenne

Erre azért van szükség, mert – például a fodrászok esetében – sok az egyéni vállalkozó, egy üzletben több vállalkozó is tevékenykedhet, úgynevezett székbérlet formájában, s jelenlegi állás szerint  minden egyes vállalkozónak be kell szerezni egy pénztárgépet. „Később előfordulhat, hogy technikailag megoldható lesz olyan online kasszák forgalmazása, amelyek több adózót is tudnak kezelni” – fogalmazott Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.  A mostani, szükséges berendezések egyébként maximum könyvméretűek, s a tervek szerint a 80-130 ezer forintos készülékek beszerzéséhez költségvetési támogatás jár.

Az idén már csengethetünk

A bevezetés ideje pedig közeledik – derült ki szavaiból. Az MTI által idézett beszélgetés során a ugyanis azt mondta, hogy az idei költségvetésbe betervezték, tehát valószínűleg valamikor már évközben kiterjeszthetik a szolgáltatói szektorra – így a szépségiparra, a wellness- és fitneszszolgáltatásokra, a sportlétesítményekre és a taxisokra – az online pénztárgépek kötelező használatát.

A témával már többször foglalkoztunk, korábbi cikkeinket itt, itt és itt találhatod.

Zsuzsa N. Vadász